Vilket kontor?

spanien21

Att hitta ett ”lagom stort” kontor låter som en rimlig idé men det kan vara värt att välja en kontorslokal som är något större än det du behöver i nuläget. Att byta kontor är något du helst undviker att göra speciellt ofta då det är en tidskrävande process som förhindrar företagets arbete under en period, det kostar också mycket pengar att inreda ett kontor på nytt. Det är alltid bra att ha en plan för framtiden och eftersom de flesta företagen hela tiden strävar mot att växa bör även du ta in i beräkningarna för hur mycket plats du behöver för framtida expansioner. Att betala lite högre hyra för en större lokal kan i slutändan vara en vinstaffär då du eventuellt slipper att betala stora summor pengar för att byta till större kontorslokaler. Det finns ställen där du mer än gärna kan chansa på som hos företag men när det gäller ditt företags framtid och den kontorsytan ni kommer att bedriva er verksamhet ifrån bör det finnas en tydlig plan för hur det kan fungera med tillväxt i framtiden utan att behöva hitta nya lokaler igen efter en kort tid.

Driver du ett mindre företag med ett fåtal anställda finns det gott om mindre kontorslokaler i kontorshotell där alla anställda kan få plats att arbeta men samtidigt kan dela vissa delar av lokalen med andra företag som konferensrum, reception, kök och fikarum. En del kontorshotell hyr dessutom ut endast enskilda kontorsrum där allt är möblerat på förhand vilket kan passa de mindre företagen. Är företaget lite större kan det vara skönt att hyra en hel byggnad eller våning för sig själva för att bygga upp en företagskultur i huset.

Det kanske viktigaste för ditt företag är att hitta en lokal som tillgodoser de krav som krävs för att bedriva verksamheten. Du kan välja att kombinera kontorslokaler med butikslokaler om du vill både bedriva försäljning och sköta det administrativa på samma ställe, detta är givetvis fördelaktigt men det kan vara ganska svårt att hitta en lokal som erbjuder både kontor- och butiksytor som passar just dig och ditt företag. En del kontor jobbar med en öppen planlösning där många jobbar i en öppen yta nära varandra, det är något som sparar mycket plats men det kan också finnas behov av separata rum. Om arbetet som bedrivs inte är beroende av privata arbetsplatser är ett öppet kontorslandskap en bra lösning för att fler får plats på en mindre yta då flera arbetsplatser kan stå direkt intill varandra.